miércoles, 10 de octubre de 2012

1. Cerca  informació sobre la literatura a l'Edat Moderna, segles XVI i  XVII.

2. Escriu un acudit que t'agradi especialment i l'acompanyes  d'una imatge adient. Explica per què t'agrada.




1)L'edat moderna.L'edat moderna és la tercera de les etapes en què es divideix tradicionalment la història a Occident segons la historiografia francesa. Entre els anys 1453 (caiguda de Constantinoble) i 1790 (Revolució Francesa),va començar a néixer un nou sistema econòmic, el capitalisme, que es consolidarà de forma definitiva amb la Revolució Industrial. En aquesta perspectiva, l'edat moderna seria el període dels valors de la modernitat (el progrés, la comunicació, la raó) enfront del període anterior, l'edat mitjana, que el tòpic identifica amb un parèntesi històric dominat per l'endarreriment cultural i social, i l'obscurantisme. L'esperit de l'edat moderna buscà el seu referent en un passat anterior, l'edat antiga. Des d'una perspectiva més global, l'edat moderna va marcar el moment de la integració de dos mons humans que havien romàs completament aïllats durant més de 20.000 anys: Amèrica, el Nou Món, i Euràsia i Àfrica, el Vell Món.
El fraccionament polític característic del món medieval va anar deixant pas a l'aparició de poderosos estats regits per monarquies autoritàries i absolutes. Finalment, la ciència i la tecnologia van començar a deslliurar-se dels antics prejudicis i, en conseqüència, van aconseguir un coneixement més profund de la naturalesa, per posar-la al servei del progrés.



2) Acudit.

- Ei, què passa Josep? – Doncs mira, la meva mare, s’ha quedat sorda i cega… – Buffa, i ara aneu a l’hospital? – No! Anem a tallar el telèfon i l’electricitat!

M'agrada perqué és sencill

No hay comentarios:

Publicar un comentario